Wat we doen

Wij fokken de Wyandotte krielkip in meerdere kleurslagen. Ons bedrijf is gericht op de kippenliefhebber, de hobbyist! Niet voor de slacht, niet voor consumptie, maar uitsluitend voor mensen die de kip als gezelschapsdier wil in de tuin!

Ons bedrijf is niet groot, maar wel breed. In onze stal verblijven enkele maanden de moederdieren. Per kleur gerangschikt. De eieren worden zorgvuldig verzameld en uitgebroed in onze broedmachines. De kuikentjes brengen we met veel zorg groot, om ze, vanaf 8 weken te verkopen aan de liefhebber. Op dat moment mogen de moederdieren ook worden verkocht, omdat ze plaats moeten maken voor de jonge kuikens. Als alle jonge kuikens verkocht zijn, het is dan ongeveer september/ oktober, blijven er weer nieuwe moederdieren die vervolgens weer voor nieuw nageslacht moeten zorgen. En zo is de cirkel weer rond.

Excursies

1x per keer per jaar geven wij een week lang excursies. Dat is in het voorjaar. Dan staan de deuren van ons bedrijf open voor iedereen die interesse heeft. Scholen, klassen, families en groepen zijn dan van harte welkom! Stuur bij interesse een mail naar info@penningspluimvee. U krijgt dan in het voorjaar een uitnodiging van ons.

Broeden

In ons bedrijf is broeden een belangrijk onderdeel. Het broedlokaal is speciaal ingericht om gemakkelijk, schoon en netjes te werken met eieren en kuikens. Drie broedmachines draaien van half November tot Mei; twee voorbroedmachines en 1 uitkomstkast. De eerste 18 dagen liggen de eieren op keerlades in de voorbroedkast. Ieder uur keren deze automatisch. De laatste drie dagen gaan de eieren in de uitkomstkast. Dan is het wachten tot het eerste kuiken zich laat zien. Alle broedkasten zijn voorzien van glazen deuren, zodat ook bezoekers goed zicht hebben op wat er in de broedkast gebeurt. Heeft u interesse om zelf kuikens op te fokken? 50 stuks...?... 150 stuks...?... 500...?... Vraag naar de mogelijkheden.

Fotogalerij